Czas w kuchni Restauracji Gdańskiej 14 odmierzają pory roku. Nasze menu to połączenie, sezonowych produktów z nowoczesnymi formami kulinarnymi. Nasi kucharze nie boją się łączyć tradycyjnych dań z kanonu sztuki kulinarnej z współczesnymi technikami gotowania. Taka filozofia sprawia, że dania są nie tylko dopracowane pod kątem smaków i cieszą podniebienia naszych gości ale pokazują też różnorodność tekstur i estetyczną formę podania.
 
Sercem restauracji jest bar inny niż wszystkie. Nasza karta opiera się na autorskich koktajlach oraz interpretacjach ponadczasowych klasyków. Filozofia, która nam przyświeca brzmi co tylko możesz zrób sam. Wszystkie syropy i dodatki które trafiają do koktajli powstają z naturalnych składników. Wykorzystujemy naturalne przyprawy, świeże owoce oraz najwyższej jakości alkohole, aby uzyskać niepowtarzalne koktajle zarówno smakowo, ale przede wszystkim w najlepszej jakości. Sposób serwowania zaskoczy nie jednego z Was.