Restauracja

Antresola

Winiarnia

Zespół

Krzysztof Paprocki

Szef Kuchni
Bydgoszczanin od pokoleń. Doświadczenie zdobywał na Wyspach Brytyjskich, gdzie miał możliwość współpracy z najlepszymi Szefami z różnych krajów. To pozwoliło mu zbudować swój własny styl tworzenia potraw inspirowanych kuchnią świata. Po powrocie do Polski pracował m.in. w hotelu Słoneczny Młyn i prowadził kuchnię w blisko stuletnim hotelu Grand Hotel Sopot, co było dużym wyzwaniem i spełnieniem młodzieńczych marzeń. Kilka lat spędził w Bieszczadach, gdzie odkrywał dawne potrawy z Kresów Wschodnich i studiował historię słowiańskiej kuchni opartej na naturalnych składnikach pochodzących z bieszczadzkich lasów. Wszystkie te doświadczenia przeniósł do restauracji Gdańska 14, tworząc naszą niepowtarzalną kartę menu.
{node.properties.title

Edward Galarda

 
Kierownik Baru
Za bar w restauracji Gdańska 14 odpowiedzialny jest Edward. Perfekcjonista i esteta - zadba o każdy szczegół. Doświadczenie zbierał na barach w Poznaniu, Wrocławiu i Warszawie. Praca za barem to jego pasja z której czerpie przyjemność każdego dnia. Prywatnie miłośnik pokera i dobrze przygotowanego Old Fashioned.
{node.properties.title

Łukasz Głowacki

 
Sommelier
Przygodę z gastronomią rozpoczął w 2005 roku, w jednej z wiedeńskich restauracji. Mało brakowało a zamiast soomelierem zostałby archeologiem, ale jak sam twierdzi jedna i druga profesja mają ze sobą wiele wspólnego, bo każde wino to zamknięta w butelce historia ludzi i malowniczych krain, w których hodowane są winorośli. Łukasz jest wielokrotnym laureatem Mistrzostw Polski Sommelierów, a także uczy młodych adeptów sztuki pracy sommeliera.Wolny czas lubi spędzać na aktywności fizycznej i długich spacerach ze swoim psem.
{node.properties.title
Zarezerwuj stolik